Gå til artikel

Ord med X og længste ord med C i Scrabble-ordbogen. 6 fejl, som Scrabble-spiller skal undgå

Hvilke ord med X eller ord med C kan man danne? Søger du ord med X eller ord med C, som du kan få flest point for? Ved hjælp af vores portal kan du danne alle ord inkl. ord med X og ord med C. Enhver Scrabble-spiller må opleve sin første gang. Den er oftest ikke simpel – chance for at vinde med en mere erfaren modspiller er altså lille. Det betyder dog ikke, at man skal blive modløs. Vej til succes er lang, men det at blive bekendt med spillets mysterier giver så meget glæde, at det bestemt er værd at følge den ad! Selv om ingenting kan erstatte spillet med en virkelig modstander, kan man i begyndelsen læse tips fra mere erfarne spillere. De vil nok ikke redde os fra tab i begyndelsen, men kan gøre, at dannelse af ord i Scrabble eller Wordfeud eller andre ordspil bliver lidt nemmere. Klar til at læse om 6 hyppigste fejl, som ikke kun begås af amatører? Her er vores liste!

1. Ingen nemme verber i midten af brættet. Se alle ord med X og ord med C på vores portal og vind.

Ud fra alle ordklasser er det nemmest at tilføje fliser til verber. Hvis I placerer ordet “tale” i midten af brættet, skal I regne med, at jeres modstander kan meget nemt tilføje bogstaver til det. Der er utallige muligheder! Man kan tillægge præfikser foran – af, be, om, på, ud, over, sam osv. I slutningen kan man derimod tilføje endelser karakteristiske for enkelte tider, aspekter… “Tale” kan således hurtigt blive til “taler”, “udtaler”, “talende”, “udtalende” osv. Og i Scrabble betaler det sig altså mest at tilføje bogstaver til de eksisterende ord. Derfor bør man danne ordene, som det er svært at tillægge næste bogstaver til (fx adverbier: ikke, grimt, glædeligt, gerne o.l.). Og hvis I virkelig vil bruge verber, skal I sørge for, at modstanderen ikke vil have mulighed for at tilføje flere bogstaver enten foran eller efter jeres ord – på grund af de allerede eksisterende ord eller brættets kant.

2. Risiker ikke at bruge ord, som du ikke kender. På vores portal kan du finde ud af, hvilke længste ord med X og ord med C du kan danne.

Der er meget at vinde ved at overraske ens modstander med et ord, som han eller hun ikke kender. Det er en virkelig god strategi, for modstanderen vil være bange for at tilføje fliser til ordet, hvis bøjning han eller hun ikke kender, og hvis modstanderen bestemmer at sige tjek, vil han eller hun miste sin tur. I skal dog være absolut sikre på, at ordet findes på listen over acceptable ord. Der findes dog nogle ganske populære ord, som ikke omfattes af listen. Og hvis det viser sig, at ordet ikke findes i databasen, bliver I tvunget til at tage fliserne væk fra brættet, både hvis I spiller live og online. I mister ikke kun jeres tur, men risikerer også at skulle ændre jeres strategi. Og det kan gøre det meget svært at vinde!

3. Lad modstanderen ikke bruge tredobbelte ord-præmier

Tredobbelte ord-præmier lokker mest på hele brættet. Deres anvendelse kan afgøre spillets resultat. Der findes nogle nemme ord på tre bogstaver, som – hvis placeret på dette felt – kan bringe spilleren op til 36 point! Derfor er det absolut grundlæggende ikke at lade modstanderen bruge dem, eller i det mindste begrænse det således, at modstanderen højst kan danne et ord på to bogstaver. Det er endnu bedre at danne det selv – også hvis I ikke kan se, hvordan I kunne bruge feltet effektivt, er det bedre at få 10 point end at lade modstanderen få 150.

4. Lange, men ueffektive ord

Selvfølgelig er det at danne anagrammer i Scrabble eller Literaki meget brugbart. Men nogle gange får man slet ikke så mange point for de lange ord. Det er vigtigt, at man kan lægge dem på præmiefelter – lige meget om det er ord- eller bogstav-præmier. Man skal også huske, at modstanderen nemmere kan tilføje fliser til de lange ord. De bedste Scrabble-spillere danner ord på 5 bogstaver, som de kan få over 100 point for. Det hedder effektiv taktik!

5. Prøv ikke at bruge så mange fliser som muligt for enhver pris

Scrabble-amatører prøver at lægge så mange fliser ud som de overhovedet kan. Det er en fejl – spillet går altså ikke ud på at afslutte det hurtigst muligt, men få så mange point som muligt. Og man kan ikke få så mange point på så kort tid. Nogle gange er det en god ide at spare nogle brugbare bogstaver til senere. Eller bytte dem. Yes – når de professionelle spiller det klassiske Scrabble eller online Literaki, bytter de bogstaverne meget ofte. Og hvis man skal lære, så skal man lære fra de bedste, vel?

6. Kompenser ikke for tab lige med det samme

Selv hvis I teoretisk har bedre færdigheder end jeres modstander, betyder det slet ikke, at I med det samme vil få en pointfordel. Meget ofte skal man bare være heldig i spillets indledende fase for at få flere point. Det betaler sig dog at være tålmodig – spillereglerne fungerer således, at tilfældigheden ultimativt har mindre betydning. Det er højst sandsynligt, at skæbnen vil smile til jer før eller senere. Hvis ikke, så kan I altid spille igen. Og igen og igen og igen! Fordi man aldrig kan blive træt af Scrabble!

Andre websteder, der hjælper dig med at vinde ethvert Scrabble- eller ordspil.

www.licznik-słów.pl

www.tricher-au-scrabble.net

www.wordlist.eu

www.aide-scrabble.fr

www.scrabblemania.pl

www.scrabblemania.fr

www.scrabblemania.de

www.scrabblemania.nl

www.scrabblemania.net

www.scrabblemania.it

www.scrabblemania.dk

www.scrabblemania.es