Gå til artikel

Ord med C i Scrabble og videospil – hvad spillede man før online Scrabble?

Computerversioner af Scrabble. Scrabble til PC og konsol. Hvordan spiller man Scrabble uden at bruge internettet. Ord med C og længste ord med Z i online Scrabble-ordbogen.

Scrabble og spillets variationer er nu vildt populære onlinespil. Spillets forskellige versioner findes på populære internetsider. Men hvordan var det før onlinespillenes opståen og popularisering, var det at spille Scrabble kun muligt i form af det klassiske brætspil? Intet kan være mere forkert. Hvilke ord med C eller ord med Z kan man danne? Søger du ord med C eller ord med Z, som du kan få flest point for? På vores portal kan du finde ud af, hvilke længste ord med C og ord med Z du kan danne.

Scrabbles producent så potentiale i spillets digitale version så hurtigt, som det var muligt at skabe den. Derfor stammer spillets første elektroniske versioner allerede fra 80’erne.

Første digitale Scrabble – 1984 til BBC Micro

Det digitale Scrabble kom først til syne i 1984. Spillet produceredes med henblik på BBC Micro computer. Denne computerserie opstod på initiativ af britiske offentlige fjernsyn BBC. Udstyret skulle tjene til at udbrede computeriseringens ide og hjælpe med at lære folk, hvordan man arbejder med de nye, ukendte maskiner.

Scrabble til BBS Micro var selvfølgelig karakteriseret ved en meget nem grafisk design. Spillet, som var tilgængeligt på et kassettebånd, indvarslede dog nye tider og digitale Scrabbles massepopularitet.

I følgende år blev spillets lignende versioner produceret også til Atari, Amiga og PC computere.

1999 – Scrabble til PlayStation til et massepublikum

PlayStation-konsol, som startede at blive solgt i 1994, har ændret videospillenes verden for evigt. Konsollen gjorde det muligt at erfare hidtil usete lyd- og billedkvalitet takket være sin 3D-grafik og anvendelse af en ny cd-databærer.

Denne fusion resulterede også i en ny version af det digitale Scrabble. Spillet var karakteriseret ved 3D-grafik og en multiplayer-option for op til 4 personer. Foran konsollen kunne der enten være faktiske modstandere eller KI. Det gjorde det muligt at træne også når man ikke havde nogen at spille med.

Scrabble til PlayStation indeholdte derudover en fuld official Scrabble-ordbog af Merriam Webster. Spillerne kunne derfor hurtigt tjekke, om et ord, som de ville danne, faktisk eksisterer. Kom man i tvivl, kunne man også tjekke definitioner af de enkelte ord.

Scrabble i lommen – 2007 til Nintendo DS

Scrabble 2007 Edition, som blev udgivet til en bærbar Nintendo DS konsol, passede perfekt sammen med enhedens massepopularitet. Nintendo DS har hurtigt vundet popularitet ikke kun blandt videospilentusiaster. Der produceredes en række logik og uddannelsesspil, der havde stor betydning for konsollens popularitet blandt massepublikummet.

Scrabble 2007 Edition var en af den type produktioner. Man kunne spille ordpuslespil alle steder takket være konsollens lille størrelse – i kø eller på bussen.

Med denne version af spillet var der forbundet en sjov kontrovers. Forældrene, som købte det til deres børn, hurtigt lagde mærke til, at KI-modstanderen nogle gange også bruger de værste sproggloser…

Ord med C og ord med Z i Scrabble for vor tid – Xbox One og PlayStation 4

På nuværende konsoller er det også muligt at spille Scrabble. Spillet er også tilgængeligt til Xbox One og PlayStation 4, hvor man kan spille ved at bruge en konsol, men også online med spillere fra hele verden.

Spillet tilbyder også en vifte af statistikker og forskellige udfordringer, der gør det nemt og sjovt at følge ens fremskridt i Scrabble.